Printervriendelijke versie

Thuisbehandeling

De behandelingen die hier staan vermeld kun je zelf thuis toepassen.

Imiquimod (AldaraTM crème)
Imiquimod is een stof die het eigen afweersysteem stimuleert om het HPV virus, dat de genitale wratten veroorzaakt, te bestrijden. Dit middel is verkrijgbaar als crème en is geschikt om zelf thuis te gebruiken.
De kans dat de wratten terugkomen is kleiner dan met de andere behandelingen.

Imiquimod (AldaraTM crème) is alleen op recept verkrijgbaar.

Wil je meer weten over imiquimod (AldaraTM crème) of gebruikt je al imiquimod? Lees dan meer informatie over Aldara en genitale wratten

Podofyllotoxine (Condyline®, Wartec®)
Podofyllotoxine is het meest effectieve bestanddeel van podofylline. Dit kan verwerkt zijn in een aanstipvloeistof of in een crème. Podofyllotoxine is geschikt om zelf thuis toe te passen.
Podofyllotoxine is alleen op recept verkrijgbaar. Uitgebreide informatie over Podofyllotoxine vind je op de site van het CBG

Sinecatechines, extract van groene theebladeren (Veregen 10% zalf)
Veregen 10% zalf wordt gebruikt voor de behandeling van de huid bij uitwendige genitale en perianale wratten bij patiënten van 18 jaar en ouder met een normaal werkend immuunsysteem.
De werkzame stof is een kruidenextract, bereid uit groene theebladeren (Camellia sinensis). Het is een bruine gladde zalf, zonder korrelige deeltjes, in een tube van 15 g. Dit geneesmiddel is alleen op recept verkrijgbaar.
Meer informatie over dit middel vind je via de site van het CBG.